DIRK.


bookings
Bjorn | Ampersand Music

mgmt Simon | Gentle Management

press Tony | Mayway Records


DIRK. is
Jelle Denturck (vocals/bass) Frederik Desmedt (guitars) Pieter-Willem Lauwers (guitars) Robin Wille (drums)

genre
indie rock slacker rock power pop

for fans of
Pixies Weezer Cloud Nothings Fugazi

discography singles (Mayway Records)
Artline (2020) StuBru (+ Catch of the Day + #3 De Afrekening). Radio 1. Willy. 3FM (NL). Pinguin (NL). Kink (NL)
Stay Indoors (2020) StuBru (+ Catch of the Day + #9 De Afrekening). Radio 1. Willy. Pinguin (NL).
Hit (2020) StuBru (+ #1 De Afrekening). Radio 1. Willy. Kink (NL). Pinguin (NL)

discography
album (2017)
title tba - 2020/2021

bio

“Een naam hebben als een suffe boekhouder en toch rocken als de beste? Enkel DIRK. kan dat.” (Studio Brussel)

Sinds zijn geboorte in 2014 heeft DIRK. een eigenzinnig muzikaal pad bewandeld dat bezaaid is met lof en liefde. Of wat denk je van een bronzen medaille op Humo’s Rock Rally 2016, het de hemel ingeprezen debuutalbum ‘album’ en ereplaatsen in een hele rist eindejaarslijstjes (o.a. #1 bij Dansende Beren, #1 bij Russische muziekblog EarzOnFire en #5 bij HUMO). Focus Knack getuigt: “We kunnen er niet omheen dat nog maar weinig Belgische debuten ons in 2018 zo midscheeps hebben geraakt als ‘album’.

Niet enkel op plaat gooit DIRK. hoge ogen. Live schopt en scheurt Vlaanderens luidste droogstoppel een indrukwekkende reputatie bijeen. Het publiek van Pukkelpop, Lokerse Feesten en Rock Herk mocht al ondervinden waartoe DIRK. in staat is: “Wat zijn ze ruig, theatraal, sexy, melancholisch, gestoord en ijzersterk.” (3voor12).

Begin dit jaar schakelde DIRK. een paar versnellingen hoger. De luidste boekhouder op aarde loste drie singles op korte tijd: Artline, Stay Indoors en HIT. Alle drie bestormden ze tegelijk de Afrekening. Daarmee zorgde DIRK. voor een unicum in de dertigjarige geschiedenis van de invloedrijkste hitlijst van Vlaanderen. Het leverde hen de titel "Koning Van De Afrekening" en drie boeketten rozen op.

DIRK. is met dagelijkse airplay op Studio Brussel en Radio 1 in België en alternatieve toonzetters Kink en Pinguin Radio in Nederland definitief in de lift richting top gestapt. De opvolger van ‘album’ is klaar en wordt eind 2020 losgelaten. Daarover zegt DIRK. zelf: “Het is niet voor ’t een of ’t ander, maar zet u toch maar schrap."


DIRK.