Gesman


Tien jaar na 'Puree', hun radio-hit met Isolde Lasoen, is Gesman helemaal terug.
Op 9 maart verscheen het vierde album OLPUT BLUES, dat met zijn tien geweldige songs één van dé verrassingen van het Belgische muziekvoorjaar was.


Voorgangers 'Slich Van 't Eten' (2004), 'Omplof!' (2007) en 'Salonrebel' (2010) kregen laaiende reviews in de Vlaamse pers wat resulteerde in een resem fraaie optredens: AB (support Flip Kowlier), Vooruit (support De Mens), Handelsbeurs, 4AD, Dranouter, Paulusfeesten, Gentse Feesten, etc…
In 2007 werd 'Puree' wekenlang gedraaid op Radio 1 én Radio 2 en schopte het tot #1 in JIMTV's 'Puur Belgisch'-lijst.

Maar dat was vroeger.
Gesman 2.0 lijfde met Harry Descamps (23, gitaargod in opleiding, zoon van 'Ugly Papa' Dick, én een kruising tussen Slash en Cedric Bixler van The Mars Volta) en Kristof Lazou (brein achter 'kNIGHTS') twee jonge snaken in, die voor een boost van energie en creativiteit zorgen.
Bassist Kris Demets (oa Golden Galaxy Jerks) en drummer Frank Derycke vormen de ervaren ritme-sectie, terwijl Ruben Vercaemer (oa Ansatz Der Maschine, De Dolfijntjes, Orch. Int. Du Vetex) met zijn sax en vibrafoon de sound van Gesman exact de juiste touch van warmte en 'volheid' geeft.

En plus drijft producer Reinhard Vanbergen (Das Pop, The Happy) frontman/songschrijver Stevie Vervaecke en zijn band tot ongekende hoogten en boetseert de tien songs op OLPUT BLUES tot een gelaagd en tegelijk toegankelijk geheel.