Meskerem Mees

bookings Tony | Mayway Records

mgmt Tony | Mayway Records

press Tony | Mayway Records

Meskerem Mees is
Meskerem Mees (vocals guitars) Febe Lazou (cello)

genre
singer-songwriter indie folk

for fans of
Jade Bird Faye Webster Cat Power Lucy Dacus Joni Mitchell Rickie Lee Jones Nina Simone Melanie

discography singles
tba

discography
tba

live record
2019: Sound Track Casino Sint-Niklaas

tour dates
8 dec Sound Track Finale De Centrale Gent
13 dec Oemtacoustic Ertvelde
17 dec Trippel-Twieje-Nul Heist-od-Berg / support The Bony King of Nowhere
20 dec Tweeklank / Sint-Augustinus Kerk Harelbeke / with Jan Verstraeten
24 jan Barcyclette Kortrijk
+ more tba


bio nl
Ze heeft de soul van Nina Simone, de panache van Joni Mitchell, de frisheid van Jade Bird en een stemgeluid zo puur als bronwater. De Oost-Vlaamse singer-songwriter Meskerem Mees, een grande dame van twintig met Ethiopische roots, neemt je bij je nekvel en laat je niet meer los.

Meskerem beschikt over een talent waarop alleen de grootsten kunnen terugvallen. Louter met behulp van haar intrigerende stem, haar akoestische gitaar en de cello van haar buddy Febe, tovert ze haar gelaagde en zorgvuldig opgebouwde songs om tot zoete earcandy. Haar melodieën blijven hangen en de refreinen zetten zich als weerhaken in je vast.

Treffend is ook Meskerems persoonlijkheid, en die komt helemaal tot uiting op het podium. Ze is niet de melancholische singer-songwriter die zich in een waas van mysterie hult. Ze is spontaan, vult live de leemtes tussen haar songs op met vlotte bindteksten en geestige anekdotes en vooral: met haar muziek krijgt ze mensen stil.

Als kind snuffelde Meskerem graag in de platencollectie van haar vader, die haar zijn liefde voor muziek met de paplepel ingaf. ‘Maar inspiratie haal ik werkelijk van overal,’ zegt ze, ‘van andere artiesten maar ook uit het dagelijks leven.’ Voeten op de grond en elke noot recht uit het hart: dat is Meskerem Mees.


bio eng

tba

Meskerem Mees