Mortier

bookings Tony | Mayway Records

mgmt Bram Bostyn | BB

press Tony | Mayway Records

website


Mortier is
Thomas Mortier (vocals bass) Senne Guns (keys backing vocals) Jesse Maes (guitars) Janko Beckers (guitars pedal steel keys) Willem-Alexander Langlet (drums) Nele Paelinck (violin backing vocals)

guests
Christophe Claeys (Balthazar Amatorski) Mattias De Craene (Nordmann MDC III) Maarten Flamand (The Antler King) Brecht Plasschaert (Marble Sounds) Jeroen Goegebuer (WÖR)

genre
indie pop dream pop art pop

for fans of
Spinvis Eels Sparklehorse Nits The Beatles

single 'Zoveel Meer'
Radio 1 (B): high rotation (2018-2019)
Radio 2 (B): medium rotation (2018-2019)

single 'Verhaal van Karel'
Radio 1 (B): medium rotation (2019)

next single
tba

album 'Mortier'
out on CD and LP (white vinyl) (2019)

EP 'Robot Sessions' (digital release only)
2019

live record
Vooruit - Ghent 2019 / Release show
Memento Festival - Kortrijk 2019
Walhalla Festival 2019


bio
Mortier is geen eenzame jongen. Hij heeft minstens vier vrienden, het meerstemmige gezang in zijn hoofd niet meegeteld. Toch wandelt hij alleen langs het strand. Het is lente, en het aureool zestig jaar popmuziek hangt boven de wegtrekkende wolken. In het hart van Mortier gloort iets onbestemds dat zich nog het best laat benoemen als ‘het Het’. Nu eens zingt hij uptemponummers uit volle borst, dan weer trage, melancholische ballades, waarrond later met veel zorg en métier en gelaagde sound wordt gedrapeerd.

MORTIER is de nieuwe band van Thomas Mortier, bekend van De Ministers Van De Noordzee (radiohit in 2014 met ‘Opa’s Volvo’), Yuko en Douglas Firs. Zijn vier vrienden zijn allerminst denkbeeldig, want ook Senne Guns, Nele Paelinck (School Is Cool), Jesse Maes (Sophia, Hypochristmutreefuzz) en Willem-Alexander Langlet (Emma Bale) maken vast deel uit van de band.
Samen brengen ze uitgebeende Nederlandstalige pop die in de oren springt door de luisterrijke melodieën en teksten vol observaties en mijmeringen, in de traditie van Spinvis, Eels en Sparklehorse maar ook The Beatles.

In het voorjaar van 2019 kruipen ze definitief uit hun schulp met ‘Mortier’, een sprankelende plaat vol betoverende arrangementen.