Mortier

Mortier

MORTIER is de nieuwe band van Thomas Mortier, bekend van De Ministers Van De Noordzee (radiohit in 2014 met ‘Opa’s Volvo’), Yuko en Douglas Firs.

Ook Senne Guns, Nele Paelinck (ex-School Is Cool), Jesse Maes (Sophia, Hypochristmutreefuzz) en Willem-Alexander Langlet (Emma Bale) maken vast deel uit van de band.


Mortier is geen eenzame jongen. Hij heeft minstens vier vrienden, het meerstemmige gezang in zijn hoofd niet meegeteld. Toch wandelt hij alleen langs het strand. Het is lente, en het aureool zestig jaar popmuziek hangt boven de wegtrekkende wolken. In het hart van Mortier gloort iets onbestemds dat zich nog het best laat benoemen als ‘het Het’. Nu eens zingt hij uptemponummers uit volle borst, dan weer trage, melancholische ballades, waarrond later met veel zorg en métier en gelaagde sound wordt gedrapeerd.

MORTIER is de nieuwe band van Thomas Mortier, bekend van De Ministers Van De Noordzee (radiohit in 2014 met ‘Opa’s Volvo’), Yuko en Douglas Firs. Zijn vier vrienden zijn allerminst denkbeeldig, want ook Senne Guns, Nele Paelinck (School Is Cool), Jesse Maes (Sophia, Hypochristmutreefuzz) en Willem-Alexander Langlet (Emma Bale) maken vast deel uit van de band.
Samen brengen ze uitgebeende Nederlandstalige pop die in de oren springt door de luisterrijke melodieën en teksten vol observaties en mijmeringen, in de traditie van Spinvis, Eels en Sparklehorse maar ook The Beatles.

In het voorjaar van 2019 kruipen ze definitief uit hun schulp met ‘Mortier’, een sprankelende plaat vol betoverende arrangementen. Het album wordt uitgebracht door het ambitieuze, Kortrijks/Gentse label Mayway.

Single 'Zoveel Meer' wordt eind 2018 opgepikt op de playlists van Radio 1 (high rotation) en Radio 2 (avondrotatie).


Mortier is
: Thomas Mortier (zang/bas), Nele Paelinck (viool/backing vocals), Jesse Maes (gitaar), Willem-Alexander Langlet (drums) en Senne Guns (keyboards/ backing vocals).

Genre: Nederlandstalige indie pop

Voor fans van: Spinvis, Sparklehorse, Eels, The Beatles

Albumrelease: 'Mortier', voorjaar 2019 via Mayway Records

Gasten: Christophe Claeys (Balthazar, Amatorski) Mattias De Craene ( Nordmann, MDC III), Maarten Flamand ( The Antler King) Brecht Plasschaert (Marble Sounds), Jeroen Goegebuer (WÖR).