The Calicos


bookings
Jan | Salmon Bookings

mgmt Quinten | The Calicos

press Tony | Mayway Records


The Calicos is
Quinten Vermaelen (guitar vocals) Aäron Koch (guitar pedalsteel) Sander Smeets (guitar keys) Maximilian Dobbertin (keys) Guido Op de Beeck (bass) Olivier Penu (drums)

genre
indie rock americana alternative country

for fans of
The War On Drugs Strand Of Oaks Wilco Jonathan Wilson

discography singles
Our House (2018) StuBru.
Driftwood (2019) Stubru. Radio 2 'De Rockshow'.
Nova - 30 April

discography
title tba - november 2020

record
winner Humo's Rock Rally 2018


bio nl

The Calicos, zes jonge gasten uit Antwerpen, overtuigden in het voorjaar van 2018 de jury van Humo's Rock Rally met songs die stevig in de traditie van Wilco, Ryan Adams, The War On Drugs of Jonathan Wilson zijn geworteld, pedalsteel incluis. Waarna de band werd bijgezet in de galerij der groten, naast andere illustere winnaars als Evil Superstars, Whispering Sons of Goose.

Singles ‘Our House’ (eind 2018) en ‘Driftwood’ (begin 2019) waren een fijne kennismaking, deden het goed op onze nationale radio’s en zorgden mee voor een prachtig concert- en festivaljaar met een uitverkochte Arenberg als orgelpunt.

Een band zou voor minder gaan zweven, maar niet The Calicos. Zoals wel vaker gebeurt met Humo’s Rock Rally-helden (Novastar, Admiral Freebee) vóór hen, neemt het zestal, onder de hoede van Tobie Speleman (o.a. Geppetto & The Whales) ruim de tijd voor songs en sound, want met minder dan een knaller van een debuutalbum nemen ze geen genoegen. Na twee jaar zijn The Calicos (incl. twee nieuwe leden) volwassen geworden.

Deze band is klaar een breed, muziekminnend publiek aan te spreken en uit te groeien tot een alternatieve popgroep die generaties kan verzoenen.

Feit.


bio eng SOONThe Calicos